За нас

Компанијата ИТАЛ РОЛЕТ е основана во 1997 година.

Наша основна дејност е производство на алуминиумски ролетни и ПВЦ прозорци. Производниот процес опфаќа изработка на првокласни термоизолирани  алуминиумски ролетни! Изработени се со материјали од најреномирани европски компании.

Во 2016 година беа успешно изведени над  10.000 индивидуални станбени објекти во Македонија и во регионот.Познати сме за професионализам, производи од високо ниво, соодветен кадар кој е обучен за вршење на своите задачи на време, брзо и ефикасно.

 

 

 

Нашиот регион се карактеризира со топли лета и студени зими. Алуминиумските ролетни на ИТАЛ РОЛЕТ се производ кој се дизајнирани со цел да се заштити вашиот дом и вашето семејство од климатските фактори како: ветер, сонце, дожд, снег, оштетување од бури и што е најважно е фактот дека ќе ги намалите трошоците за греење и ладење во вашиот дом. Алуминиумските ролетни се полнети со полиетан а изработени се по CFC стандарди, и имаат термоизолациони надворешни и внатрешни кутии.

Движењето на ролетни може да биде електрично со електромотор, кој се управува со далечински управувач или се става во ѕид. Другиот систем на ролетни е системот со курбла (стапче), највеќе баран. И системот со каиш кој може полесно да се управува.

Во ваш интерес е да се намали вревата, да ја изолирате вашата куќа и да се чуствувате безбедни гапатувате, зотоа што ние ви нудиме КЛУЧЕВИ кои ги заклучуват вашите ролетни, погодност која што само ИТАЛ РОЛЕТ може да ви овозможи.

*Во секторот на обработката на прозорите, нашата компанија нуди два вида на профили кои  се од висок квалитет и тоа: VEKA  и ALUPLAST.

Главните профили имаат Диктунгун (гуми) во рамката. Овие рамки имаat фабрички интегриран диктунгун и помагат во нормализирање на топлина и забрануваат врева од надвор.

*Нудиме комарници во бела боја, кафеава, и сива боја, со хоризонтално  и вертикално движење.

Комарниците може да се монтират дури и откакто сте ги инсталирале вратите или прозорите, и може да се адаптира на бојата на алуминиумот или вашите прозори.